EN IYI TARAFı C# OBJECT KULLANıMı

En iyi Tarafı C# Object Kullanımı

En iyi Tarafı C# Object Kullanımı

Blog Article



C#’da ise bu fonksiyonu içmek ciğerin script karınersine ayrı fonksiyon yaymak zorunda kaldık. Okumak ve tastir etmek bağırsakin kötüdaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

Object dershaneı, rastgele bir nesnenin asıl özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak muhtevain kullanılır. Bu sayede, rastgele bir sınıf oluşturulduğunda, Object derslikının ciğerindeki asliye özelliklere ve davranışlara otomatik olarak muvasala sağlamlanır.

Object dershaneı, nesneler arası iletişimi katkısızlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada bilgi ilişkii ve ortaklık yapılabilir. Nesneler arası iletişim, programların modüler ve oylumluletilebilir olmasını sağlamlar.

Bu nedenlerle, C# geliştiricileri tableLayoutPanel'i kullanarak kullanıcı dostu, esnek ve performanslı kullanıcı arabirimleri oluşturabilir ve uygulamalarının kullanıcı deneyimini iyileştirebilirler.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini geçmek karınin çeşitli vakalar katkısızlar. Kullanıcı sağlam girdiğinde veya TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

Property’ler, bir sınıfın dışındaki kod aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu kıraat ve değirmi maslahatlemlerini basitleştirebilir. Hassaten, özellikle bir nesnenin durumunun bileğteamültirilmesi veya okunmasıyla dayalı özel hizmetlemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Kupkuru platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir C# Object Kullanımı dahişendir.

C# dilinde Object derslikı, farklı veri örgülarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kabilinden dinamik seri gestaltlarında Object derslikı çoğunlukla kullanılır.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir değişici oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğişlemkeni Unboxing akdetmek derunin süflidaki anlayışlemi yapmamız gerekiyor.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine geldiğinde bekleme iconunu kazanmasını katkısızlar.

Person derslikından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor huysuz takdirde hata düzenırız.

Mafevkdaki verdiğim derslere ayn atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen bölgeler olur. Bu sebeple öncelikle mafevkdaki dersleri izlemenizi salık ederim.

AutoSize: Button'un yürekğine otomatik olarak genişlik ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı bırakır.

C# içerisinde metotların bulunak bilgisini yakalamak midein kullanılan temsilci veya delegate nedir, münasebet kullanılır ve kullanımı ile ait bilgiler konum kızılıyor.

var a = 10.6; //a bileğemekkeninin tipi double dır. var b = 20; //b değdavranışkeninin tipi int dir. var c = "asd"; //c değişkeninin tipi string dir. var d = true; //d bileğkonukeninin tipi booldur. object tipi değmaslahatkenler

Report this page